Partia 01 - Kombucha wzbogacana

Choć Kombuchę robię już od ponad 4 lat to dopiero teraz postanowiłem "Archiwizować" - opisując poszczególne jej partie.

Podstawa: Kombucha  z czerwonej i czarnej herbaty
Ta partia jest dość kwaśna ponieważ Kombucha robiła się przez ponad 3 tygodnie. Postanowiłem ją wzbogacić dodatkowymi składnikami
Wyszły następujące kombinacje (od prawej):


  • Kombucha naturalna,
  • Kombucha z dodatkiem lawendy,
  • Kombucha z dodatkiem owocu dzikiej róży i hibiskusa,
  • Kombucha z dodatkiem Yerba Mate, 
  • Kombucha z borówkami,
  • Kombucha z dodatkiem mięty. 
Po szczelnym zamknięciu butelek Kombucha będzie gotowa do picia już na drugi dzień.
Z tego co zostanie lub będzie zbyt kwaśne, zrobię ocet.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz